Homeopatia

Vyöhyketerapia

Diskus tarjoaa monipuolisia hoitoja

Kaikki hoidoissa käytettävät öljyt ja voiteet ovat kylmäpuristettuja ja luomutuotteita.

Homeopatia
Vyöhyketerapia
Lymfaterapia
Kukkaterapia
Rentoutushieronta
Energiahoito
Kuumakivihieronta
Eläinten hoidot

Homeopatia

Homeopatian perustajana pidetään saksalaista kemistiä ja lääkäriä Samuel Hahnemannia (1755 - 1843). Hän kehitti samankaltaisuuden lakiin perustuvan lääkintäjärjestelmän. Homeopaattisessa hoidossa käytetään homeopaattisia valmisteita, liuoksia, tabletteja tai pillereitä.

Homeopaattiset valmisteet valmistetaan mm. kasveista, mineraaleista ja metalleista. Valmistus tapahtuu erityisellä potensointimenetelmällä, jossa valmisteita laimennetaan ja ravistetaan tietyn kaavan mukaan. Voimakkaan laimennoksen vuoksi valmisteet ovat turvallisia käyttää, eivätkä ne voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia. Valmisteet antavat impulssin elimistön itsesäätelylle ja korjaaville prosesseille. Ne vaikuttavat aktivoivasti ihmisen puolustusmekanismeihin ja tasapainottavat sekä fyysisellä, psyykkisellä että mentaalisella tasolla.

Keskeistä klassisen homeopaatin vastaanotolla on haastattelu, jonka aikana pyritään saamaan asiakkaan oireista mahdollisimman tarkka kuva. Tämän kuvan perusteella asiakkaalle määrätään yksilöllinen, juuri hänen oireisiinsa sopiva valmiste. Pelkkä sairauden nimi ei riitä vaan homeopaatti pyrkii kartoittamaan asiakkaan persoonallisuutta, luonteenpiirteitä, mielialaa ja käytöstä saadakseen selkeän kuvan kokonaistilanteesta. Kaikki käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Paranemisprosessiin kuluva aika on yksilöllinen. Akuuteissa vaivoissa tuloksia voi tulla hyvin nopeasti, kroonisissa vaivoissa vaaditaan usein kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä hoidon eri vaiheissa kohti tervehtymistä.

Aikuisten ensikäynti n. 90 min, seurantakäynnit n. 60 min.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, joka perustuu kehon vyöhyke- eli refleksialueiden käsittelyyn. Sen avulla voidaan ylläpitää terveyttä sekä kartoittaa ja hoitaa kehon häiriö- ja sairaustiloja.

Refleksologisessa vyöhyketerapiassa käsitellään sekä jalkaterän, korvien, käsien että koko kehon heijasteita. Näin saadaan aikaan mahdollisimman kokonaisvaltainen vaikutus. Hoito tapahtuu eri puolilla kehoa olevia heijastepisteitä, vyöhykkeitä ja ratoja hieromalla ja painelemalla. Hoito on erittäin rentouttavaa ja miellyttävää, joskus "makean kipeää".

Hoidon kesto 30-90 min. valinnan mukaan.

Lymfaterapia

Lymfaterapia on käsin tehtävää kevyttä pumppaavaa, rytmistä hierontaa, jonka vaikutus kohdistuu imusuonistoon ja soluvälitilaan. Lymfaterapia vaikuttaa rauhoittavasti, rentouttavasti ja stressiä lievittävästi koko kehoon.

Hoidon kesto n. 30-120 min. valinnan mukaan.

Kukkaterapia

Kukkaterapian on kehittänyt englantilainen lääkäri Edward Bach. Kukkaterapiassa käytetään sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettäviä kukkauutteita, jotka sisältävät kukkien hoitavaa ja parantavaa energiaa. Kukkauutteet tasapainottavat erilaisia kielteisiä tunnetiloja, jotka usein vaikuttavat heikentävästi immuunipuolustukseen ja aiheuttavat niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin oireita.

Ensikäynti n. 45 min, seurantakäynnit n. 30 min.

Rentoutushieronta

Lempeää, rentouttavaa hierontaa ja ihania, tuoksuvia luomulaatuisia aromaöljyjä. Rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja hetkeksi irrottautumiseen arjen kiireistä. Rentoutushieronta rauhoittaa kehoa ja mieltä ja antaa levollisen ja miellyttävän olon.

Kesto n. 60 min.

Energiahoito

Energiahoito on joukko erilaisia tekniikoita, joilla hoidetaan ihmistä kokonaisuutena, niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisesti. Hoito muotoutuu aina yksilöllisten tarpeiden mukaan. Se voi olla kosketushoitoa tai kehon ulkopuolella energiakentässä tapahtuvaa sekä tuntemusten ja mahdollisten viestien välitystä. Energiahoito rentouttaa, lievittää kipuja ja stressiä, parantaa mielialaa, tasapainottaa elimistöä, antaa uusia oivalluksia ja tuo kokonaisvaltaista hyvinvointia. Myös kaukohoidot ja kirjalliset tulkinnat.

Hoidon kesto 30-60 min. valinnan mukaan.

Kuumakivihieronta

Lämpöisillä kivillä tapahtuvaa hierontaa, joka vaikuttaa syvälle lihaksiin ja rentouttaa koko kehoa. Kivistä siirtyvä lämpö helpottaa lihasjännityksiä, tasapainottaa kehoa ja mieltä ja lievittää stressiä.

Hoidon kesto 45-90 min. valinnan mukaan.

Eläinten hoidot

Energiahoito rentouttaa, hoitaa ja auttaa myös eläinystäviämme voimaan paremmin. Kommunikointi ja kirjallinen tulkinta voi antaa myös omistajalle ymmärrystä ja näkökulmia eläimen hyvinvointiin ja mahdollisten ongelmien ratkaisuun.